Известување до корисниците на поштенски услуги по повод објавите на одредени веб портали

Задоволството на нашите корисници ни е на преден план и затоа ги повикуваме сите незадоволни корисници да поднесат рекламации до Македонска пошта,  која можат да ја направат и преку Веб страната на компанијата, со цел без предрасуди и прејудицирања за вина на Македонска пошта, реалноста да ја извадиме на виделина. Постојано сме на страната на…

Одбележан 22 април – денот на поштенските работници

rsz_foto_2

Со пригодна свеченост, денес беше одбележан 22 април, денот на поштенските работници на Македонија. По тој повод, генералниот директор на Македонска пошта Фаадис Реџепи на 84 вработени кои поминале 15 и 30 години непрекинат работен стаж во компанијата им додели благодарници и еднократен паричен износ.

 

rsz_foto1   rsz_dsc_0416

Во Македонска пошта започна воведувањето на стандардите ISO 9001 и ISO 14001

Денес во Македонска пошта започна процесот на воведување ISO стандардите 9001 и 14001. Целта на воведување на стандардите е подобрување на системот за квалитет во компанијата кој ќе доведе до остварување на поставените цели во поглед на квалиетотот во работењето и давањето на квалитетни услуги, рече во своето воведно излагање генералниот директор Фаадис Реџепи. Воведување…

Претставници на Словенската Пошта во работна посета на Македонска Пошта

Денеска 17.03.2017 во официјална посета на Македонска Пошта престојуваа претставници на Словенска Пошта и фирмата ќерка на Словенска Пошта EPPS. Генералниот директор на Македонска Пошта г-дин Фаадис Реџепи на состанокот со делегацијата од Словенија предводена од г-дин Вили Хриберник -Генерален Директор на EPPS и г-ѓа Моника Зајц -Заменик на Генералниот Директор на EPPS, истакна дека…

Раководството на Македонска Пошта продолжува да раководи со висок степен на општествена одговорност

Раководството на Македонска  Пошта продолжува да раководи со висок степен на општествена одговорност Раководството на Македонска Пошта, предводена од Генералниот Директор г-дин Фаадис Реџепи, се определиле за праксите на општествена одговорност како еден од најважните сегмените во водењето на А.Д. “Македонска Пошта“. Во овој контекст вреди да се спомене и поддршката дадена на многу организации,…

Продолжува промовирањето на туризмот преку издавање на заеднички поштенски марки

Македонска пошта продолжува со промовирање на заеднички поштенски марки со други поштенски управи,  кои стануваат баран филателистички производ помеѓу колекционерите на меѓународниот филателистички пазар. Следејќи го овој тренд Македонска пошта во текот на 2016 година издаде заедничка поштенска марки со Пошта Косово, чија цел е прмоција на планинскиот туризам, со мотиви од Попова Шапка и…

Делегација од Турска пошта во работна посета на Македонска пошта

Делегација на Турска пошта задолжена за проектот за развој на електронска трговија помеѓу двете поштенски управи денес ја посети АД „Македонска пошта„ – Скопје. Оваа посета следува по потпишувањето на Меморандумот за соработка помеѓу генералниот директор на Македонска пошта г. Фаадис Реџепи и генералниот директор на Пошта Турција г. Кенан Бозгејик, во Истанбул, месец октомври…

Соопштение до корисниците на Македонска пошта

Поради натписите кои се појавија во дел од електронските медиуми, а во врска со информацијата дека вработените од Македонска пошта се испратени на принуден одмор, сакаме да ги информираме нашите корисници дека во ниту еден момент не е доведено во прашање работењето на поштенскиот сообраќај во Државата. Сите подружници на Македонска пошта и единиците на…