Известување до кандидатите – интервју по објавениот оглас на АД “Македонска пошта”

Интервјуто ќе се одржи на ден 08.2016 година; Задолжително е лично присуство на кандидатите; Кандидатите треба да се пријават 15 минути пред наведениот термин во кое ќе се спроведе интервјуто.; Кандидатите задолжително треба да имат: Личен документ за идентификација (валидна лична карта или друг личен документ) Списокот на уредно пријавените кандидатите кои ги исполнуваат условите…

Денови на солидарност на Македонска пошта во соработка со Црвениот крст на Р. Македонија

Македонска пошта во пероидот од 17 до 31 август 2016 год. ги отвора своите единици на поштенска мрежа за собиорање на хуманитарна помош за настраданите подрачја во скопскиот регион. Помошта во конзервирана храна, бебешка храна и пелени, средства за лична хигиена и дезинфекција хуманите граѓани може да ја остават во било која поштенска единица на…

Вработени на Македонска пошта во поплавените подрачја

Активностите на Македонска пошта за справување со последиците од невремето во скопскиот регион продолжуваат. Денес над 50 вработени на Македонска пошта учествуваат во расчистување на теренот и домовите на населението во настраданите подрачја. Претходно за населението погодено од поплавите Македонска пошта донираше поголема количина на средства за лична хигиена и прехрамбени производи. Веруваме дека преку…

Македонска пошта донираше за настраданите подрачја

donacionХуманитарна помош наменета за настраданите подрачја Хасан Бег, Страчинци и Стајковци која се состои од прехрамбени продукти и средства за лична хигиена денес од Македонска пошта беше предадена во центрите за прием на хуманитерна помош во настраданите региони.

Известување – јавен оглас за пополнување на работни места на неопределено работно време

Материјали за тестирање на кандидатите по објавениот јавен оглас на ден 06.08.2016 во дневниот печат КОХА и Вечер на АД “Македонска пошта” – Скопје. Кандидатите ќе бидат тестирани со прашања од горенаведените материјали и тоа за секое работно место како што следува: А. Од Закон за поштенските услуги и Правилник за општите услови за обезбедување…

Отворена нова поштенска единица во Тетово

Денес на 5 август 2016, во присуство на градоначалникот на Општина Тетово, генералниот директор на Македонска пошта г. Фаадис Реџепи ја отвори новата поштенска единица во Тетово. Во ова прилика генералниот директор Реџепи истакна: „Би сакал да го  изразам моето задоволство што сме тука за да отвориме нова поштенска единица во  општина Тетово и во…

Експерт на Светскиот поштенски сојуз во посета на Македонска пошта

Денес 28 јуни 2016 год. во посета на Македонска пошта е експерт на Светскиот поштенски сојуз Ела Челик од Турска пошта, која извршува проценка за квалитетот на услугата на Македонска пошта. По работниот состанок со генералниот директор на Македонска пошта г. Фаадис Реџепи, експертот на Светски поштенски сојуз г-ѓа Ела Челик во текот на следните…

Крводарителска акција во Македонска пошта

Денес, на 2 јуни 2016 год., Македонска пошта традиционално во соработка со Републичкиот завод за трансфузиологија – Скопје, организираше крводарителска акција во дирекцијата на компанијата. Секоја година се организираат вакви крводарителски акции во сите подружници на Македонска пошта.Во овие акции учество земаат голем број од вработените на нашата компанија, што не вбројува меѓу најуспешните крводарителски…

Македонска пошта со поддршка до читателската публика

Почнувајќи од денес 12 април па се до 18 април 2016 година Македонска пошта ќе биде дел од 28-от Меѓународен саем на книгата на кој ќе учествуваат повеќе од 70 издавачи. Со своето учество на Меѓународниот саем на книгата Македонска пошта го дава својот придонес и поддршка на издавачката дејност, со цел поттикнување на младата…