Соопштение за јавност

Во врска со написите од социјалните мрежи, а коишто ги пренесуваат дел од порталите – На фискалните од „Македонска пошта“ пишува дека сте купиле зеленчук?!, сакаме да ја информираме јавноста дека станува збор за редовни поштенски марки, на тема зеленчук. На истата тема зеленчук, според Програмата за издавање на поштенски марки за 2017 год., издадени…

Претставници од Словенечка пошта во посета на Македонска пошта

Делегација на Словенечка пошта предводена од директорот за меѓународни односи Марјан Освалд, денес оствари средба со менаџерскиот тим на Македонска пошта. Целта на посетата е пренесување на искуства од Словенечка пошта во делот на меѓународниот поштенски сообраќај, со посебен осврт на имплементирање на новите стандарди и правила при царинење на поштенските пратки во меѓународниот поштенски…

Поштенската марка „Деца со ретки болести“ во британското списание „Rare Revolution“

Поштенската марка посветена на „Деца со ретки болести“ како прва и единствена марка во светот што ја издаде Македонска пошта се најде и во британското списание „Rare Revolution“,кое ги поддржува лицата што страдаат од ретки билести.

 

http://edition.pagesuite-professional.co.uk/html5/reader/production/default.aspx?pubname=&edid=ee0a3414-bcb1-4cfc-a774-d6c8ccc3d299&pnum=72

Соопштение за јавност

Врз основа на објавите во медиумите за промоцијата на поштенската марка, ја информираме јавноста дека АД за поштенски сообраќај „Македонска пошта“ при издавање на поштенски марки постапува согласно Законот за поштенски услуги, актите на Светскиот поштенски сојуз и Правилникот за издавање на поштенски марки и вредносници. Во член 52 од Законот за поштенски услуги  стои:…

Промоција на поштенска марка „550 години од смртта на Ѓерѓ Кастриот Скендербег“

2018-Makedonija Marki-788Денес во Собранието на Република Македонија ќе се одржи промоција на поштенската марка 550 години од смртта на Ѓерѓ Кастриот Скендербег.

Поштенската марка е издадена со номинална вредност од 18 денари и тираж од 6000 примероци. Ликовното решение е на Лариса Живковска Донев

 

 

 

 

 

 

.