Претставници од Македонска пошта на меѓународна конференција за е – трговија во Анталија, Р. Турција

Во периодот од 20 – 21.11.2017год. , претставници од Македонска пошта, во состав Ненад Јосевски- заменик генерален директор, Данчо Стојановски- директор на Сектор за ИТ и Ѓорѓи Кокиновски-раководител на Сектор за ИТ,    учеcтвуваа на меѓународната конференција за е – трговија  која се одржа во во Анталија, Република Турција, во организација на Турска пошта. На конференцијата…

Македонска пошта добитник на Благодарница од Македонската академија на науки и уметности

Благодарница од Македонската академија на науки и уметности, во знак на плодна и успешна соработка и беше доделена на Македонска пошта, а по повод 50 години од постоењето. Во оваа пригода, Бирото за филателија на Македонска пошта издаде пригодна поштенска марка „50 години од МАНУ“, со номинална вредност од 18 ден и тираж од 6000…

Порака за Светскиот ден на Поштата 2017

Трансформирајте се за да останете овозможувач на сеопфатен развој  и неопоходна компонента на глобалната економија   Светскиот ден на Поштата се прославува секоја година на 9 октомври. Настанот беше  востановен на Светскиот поштенски конгрес во Токио во 1969 година како средство за одбележување на годишнината од формирањето на Светскиот поштенски сојуз во 1874 година.  …

Достава на извод од матична евиденција на домашна адреса на граѓаните

ПРОЕКТ НА УПРАВАТА ЗА ВОДЕЊЕ НА МАТИЧНИТЕ КНИГИ И АД МАКЕДОНСКА ПОШТА  СКОПЈЕ Управата за водење на матичните книги Ве информира дека од 05.10.2017 година воведува две нови услуги за граѓаните. Денеска стартува  проектот за достава на изводите од матична евиденција на домашните адреси на граѓаните. Овој проект е соработка помеѓу Управата за водење на…